Hulp nodig? +31 (0) 492 751600

Circulaire bedrijfskleding

SAVED BY DESIGN: WERKKLEDING GESCHIKT VOOR HERGEBRUIK
In een nieuwe, betere wereld is er geen ruimte meer voor afval!

Saved by Design is een samenwerking tussen Tricorp en textielinnovatiebedrijf Dutch Awearness.
Alle kleding van Saved by Design is gemaakt van hoge kwaliteit, 100% herbruikbaar textiel. De afvalproductie wordt hiermee geheel geëlimineerd. Bovendien is het gehele productieproces van Tricorp kleding Fair Wear gecertificeerd.
Met Saved by Design beschermt u niet alleen uw werknemers, u draagt bij aan een veiligere, schonere wereld voor iedereen.

CIRCULAIRE KETEN
Na gebruik wordt de kleding teruggebracht in de circulaire keten waar het als grondstof dient voor nieuwe kleding.
Dankzij het Circular Content Management System (CCMS) van Dutch Awearness, worden alle materialen en producten gevolgd in de circulaire keten. Hiermee krijgt u een gedetailleerd inzicht in de milieu-impact van uw bedrijfskleding en kunt u elke stap in het verhaal van het product op de voet volgen.

INFINITY
De kleding van Saved by Design worden gemaakt van Infinity: een hoge kwaliteit 100% polyesterstof die geschikt is voor uiteenlopende doeleinden. Tijdens het productie proces van Infinity wordt 50% minder water gebruikt en 20% minder CO2 uitgestoten. Daarnaast is er GEEN sprake meer van afval omdat Infinity 100% herbruikbaar is

CLIFF
Natuurlijke vezels zijn vaak ongeschikt voor een tweede leven als nieuw kledingstuk.
CLIFF is de oplossing om die bestaande kleding te redden van de verbrandingsoven en functioneel in te zetten in de circulaire economie.
Met CLIFF recycleert Dutch Awearness gebruikt textiel van conventionele materialen naar nieuwe, circulaire producten. CLIFF is een innovatief, volledig recyclebaar kunststofproduct met een laag gebruik van natuurlijke hulpbronnen en minimale afvalproductie.
De producten gemaakt van CLIFF zijn geschikt voor verdere recycling. Zodoende kan non-recyclebare kleding toch toetreden tot de circulaire economie!
De lijst van circulaire CLIFF producten die kunnen worden gebruikt van dit composiet is uitgebreid, en omvat o.a. de volgende producten:
Non-woven tassen, handdoeken en dekens
Kledinghangers
Kapstokken
Boekenkasten
Kasten
Oeverbescherming
Meubilair
Kantoorartikelen
Trays
Picknicktafels